Sunday, November 1, 2009

Екипировка - основи

Когато обичаш да плуваш екипировката е последният проблем. Първият е басейнът, особено в България. Цени, хигиена и поддръжка. Когато обичаш да плуваш обаче, можеш да разнообразиш, да се изкефиш и да правиш много нови упражнения с хубави джаджи. Понеже очилата винаги са ми били голям проблем - особено в областта на носа, :), реших да им посветя специален текст.Тук ще покажа три неща, които ползвам всеки ден (пък и да не остават без пример чуждиците от предишния ми пост):

1. Kickboard (дъската) - за тренировки на краката при неподвижни ръце. Клише е да кажем, че трябва да е лека и удобна. Да има добра плаваемост - това е адски важно. Но как да я проверим в магазина? Най-добре пробвайте от някой познат и след това купувайте. Още по-сложно става с тези, дето пазаруват от интернет...



2. Pull buoy (буят) - за тренировки на ръцете при неподвижни крака. От личен опит - важно е да изберете буй, който ще държи добре тежестта на краката ви. Много тъпо се получава като го стиснете и започнете да потъвате.



3. Paddles (педълсите) - за допълнително натоварване на ръцете, при начинаещите - за да усетят "опората" на водата с ръцете си. Размерът на педълсите може да се увеличава с напредването в плуването. Толкова по-големи, колкото по-добри ставате. Аз избирам малко по-големи от ръцете си. Тук можете да видите някои съвети при избора на педълси.

 

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.